Tantra, sensory awareness en mindfulness (loten van eenzelfde boom)

Tantra, sensory awareness, mindfulness, heartfulness, yoga en ismakogie zijn in wezen loten van dezelfde boom. Het gaat steeds over de noodzaak om de aandacht naar binnen te richten. Wat is er mis met: lichaamsbewustzijn, aanwezig zijn in je lichaam en loskomen van je automatische piloot? Al die heisa, al dat gedoe, al dat rond de pot draaien, de hypocrisie rond lichamelijk beleven is reeds zo oud als de straat.

Ben je jouw lichaam of gebruik je jouw lichaam? Eigenlijk maakt het niet uit! Feit is dat je jouw lichaam broodnodig hebt om jezelf te zijn. Feit is dat jouw lichaam de nodige verzorging en aandacht verdient. Feit is dat je relatie met jouw lichaam zich weerspiegelt in je relatie met de natuur. Hoe is het gesteld met moeder aarde? Ja, daar vraag je wat? Wanneer komt er eindelijk meer aandacht voor vitale systemen die uiterst eenvoudig zij? Niets in de natuur is chaos, alles is ordelijk georganiseerd volgens hogere natuurwetten. Kijk naar het wonder van een roos!

Als je een staat van echtheid bereikt ontstaan: een streven naar gezondheid, schoonheid en vitaliteit uit zichzelf. Ervaar je het leed van de natuur reeds als een persoonlijk leed? Ja! Dat is een bijzonder heugelijk feit: dan kun je uit het niets zelf de kracht wekken om het levenloze te vitaliseren. Zin om dit alles nader te ontdekken? Gewoon even informeren naar de cursus 'Heartfull bewegen' (monk-e.net), nieuwe cursus start op 06 augustus. Spreek eens met je dierbaren over de belichte thematiek. Ook al volg je de cursus niet: de natuur zal je dankbaar zijn voor jouw aandacht!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Tantra, sensory awareness en mindfulness (loten van eenzelfde boom)

Het levenswiel, hartvol bewegen en welzijn

Hart-vol bewegen

De rivier in de vallei

Tantra, sensory awareness en mindfulness (loten van eenzelfde boom)

Een impressie