Eenvoud is eenvoudig

Liefde is permanent, voelbaar aanwezig tijdens het bewust, in vrije verbinding, zorgzaam omgaan met elkaar met respect voor elkaars integriteit en authenticiteit: eenvoud is eenvoudig! Desondanks deze vaststelling blijkt de onbewuste basisintentie van ons handelen toch het vermijden van de gevolgen van angst te zijn. Diep vanbinnen voelen we ons bedreigd, vrezen we aanvallen, moeten we ons verdedigen. Tegen deze dreigingen moeten we beslist niet gaan vechten: omdat het vechten ze juist bestaansrecht geeft.

Kijken zonder oordeel is het enige alternatief dat de verwerkelijking van liefde concreet mogelijk maakt. In elke situatie hebben we de mogelijkheid om bewust te kiezen voor het schenken van kansen: zowel voor onszelf als voor anderen. Natuurlijk dienen we de angst hiervoor bewust in de ogen te kijken zonder te oordelen. Blijven kiezen voor het beste voor onszelf en anderen schept een volstrekt andere context. Dit vindt dagelijks plaats in een overstelpende hoeveelheid: mensen die zich aan de verkeersregels houden, mensen die het sociale verkeer mogelijk maken, mensen die elkaar helpen genezen, mensen die concreet zorg dragen voor elkaar. Te gewoon om ongewoon te zijn: meestal kijken we er zorgeloos overheen.

De cursus in Hasselt (info@monk-e) heeft dit concept als uitgangspunt. We keren terug naar de eenvoud in een uiterst praktische toepassing: eenvoud is eenvoudig. Dit bericht is het laatste in een reeks berichten met dit thema als basis. Hierbij laten we elkaar weer los in een natuurlijk beweeg van ontmoeten en weer laten gaan. Het ga jullie goed!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Eenvoud is eenvoudig

Het levenswiel, hartvol bewegen en welzijn

Hart-vol bewegen

De rivier in de vallei

Tantra, sensory awareness en mindfulness (loten van eenzelfde boom)

Een impressie