Heartfull movement

Zin in een educatief, speels partijtje bewegen op muziek? Dan moet je beslist vanaf 19/03/22 aan de slag bij studio Monk-e movement te Hasselt. Inschrijven kun je via de website info@monk-e.net en er is alvast gratis parking voorzien. Je hoeft zeker geen dansvirtuoos te zijn en je dagelijkse bewegingscapaciteiten volstaan ruimschoots om er een onvergetelijk avontuur van te maken.

Het fundament van het hele concept staat netjes beschreven in de psychologische roman: 'Het uur 00:00, Tussen zijn en worden'. In wezen draait alles rond de vernieuwde, wetenschappelijke inzichten rond de oude wijsheid van het hart, in samenhang met het waarnemen zonder oordeel. Oordelen pint je vast en belet de weg naar de diepte in jezelf. Een diepte waarin innerlijke vrede en vreugde leven doorheen al het gehannes aan de oppervlakte. Leven is bewegen: een noodzaak waaraan niet te ontkomen valt. Al dit beweeg schept je wereld, je leefwereld.

Verander je bewegen en verander hierdoor concreet, praktisch je leefwereld. Eenvoudig en 'oh' zo moeilijk te realiseren. Hardnekkige automatismen versperren steeds weer de weg: er is ogenschijnlijk geen ontkomen aan. Laat de versperringen zijn: je neemt gewoon een andere route door je bewegingspatronen eenvoudig, subtiel te veranderen. Kun je dit? Natuurlijk kun je het! Zoals het hoofdpersonage in het betreffende boek doe je het op zeker moment gewoon. Uiteraard blijven de versperringen nog steeds aanwezig: vanuit het oogpunt van je nieuwe route kijk je er eenvoudig anders naar. Zin in een educatief, speels partijtje bewegen op muziek? Ok, let's go!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Heartfull movement

Het levenswiel, hartvol bewegen en welzijn

Hart-vol bewegen

De rivier in de vallei

Tantra, sensory awareness en mindfulness (loten van eenzelfde boom)

Een impressie